tisdag 28 april 2009

Torsten Flinck

Jag och Torsten har utvecklat ett slags vänskap. Eller åtminstone en förståelse och respekt för varandra. Vi har pratat med varandra på telefon ett antal gånger i veckan under de senaste två och en halv månaderna. Ibland har Torsten varit hård, ibland har han varit mjuk, ibland har han varit spirituell, ibland har han varit trött. Och en hel del gånger har han varit oerhört rolig. Flera gånger när jag har ringt honom har han svarat med "Ja det är Henrik Dorsin". Då har jag skrattat.

Lite synd att det i programmet i söndags lät som att det var Filip och Fredrik som kom med förslaget om att läsa en scen ur Strindbergs Paria. 

Nej nej, det var Torstens egen idé. Och det var Torsten som propsade på att få möta Kevin Bacon och då självklart tala engelska. Vi tvingar ingen till något de själva inte vill i programmet.

I fredags efter att jag, Filip och Fredrik tittat på mästerverket Maskeraden så ville Torsten ändå provprata lite på engelska. Så alla vi började prata engelska.

Fredrik: So when did you first discover acting.

Torsten: I was seven years old, travelling from Huvudsta to the Royal Dramatic Theatre. I saw the play "Klas Klättermus" and Sven-Bertil Taube was the fox. From that day I loved the theatre.

" and Sven-Bertil Taube was the fox"

Torsten är ett geni.


2 kommentarer:

  1. Dave, You can tell Torsten that I'm still besviken that he did not show up for a one man show in Lund for a few years sedan. I was supposed to meet for an intervju but apparently he got vilse on his way from the taxi to the flewplace. Amazing that you guys got hold of him...

    And yes, he is brilliant but he can also be a fuck up and a virrpann.

    SvaraRadera
  2. Vem av er ringer mest, du eller Thorsten? Jag antar du.

    SvaraRadera